\
Terug naar home Al het nieuws

Theater Hanzehof lijkt voorlopig gered

01-12-2015  Er was een merkwaardige draai van het college voor nodig, maar de Hanzehof lijkt voorlopig gered. Hoewel in het collegevoorstel, dat gisteravond in een forumvergadering besproken werd, duidelijk een scenario beschreven stond waarin voor de Hanzehof geen toekomst zou zijn, deed de wethouder een even opvallende als positieve uitspraak over het standpunt van het college.

 

Waar de plotselinge draai vandaan kwam is niemand duidelijk. Net als BewustZW hadden meerdere partijen hun speech al klaar om voor het behoud van de Hanzehof te pleiten maar ineens leek dit niet meer nodig. ‘Het college wil de Hanzehof hoe dan ook behouden’ zei de wethouder. Dit zorgde voor veel verwarring, want in haar eigen voorstel leek het college nadrukkelijk rekening te houden met de sluiting van het theater.

 

Het was even aandringen, maar na meerdere vragen van met name BewustZW wilde de wethouder bevestigen dat de tekst van het collegevoorstel niet klopt en dat een nieuw voorstel moet worden opgesteld. Sluiten van het theater zou nooit de bedoeling zijn geweest en het onderzoek moet zich gaan richten op de vraag hoe de concertzaal de Buitensoci√ęteit de Hanzehof kan versterken. Een uitleg waar BewustZW aan twijfelt, want in het voorstel is duidelijk sprake van het sluiten van de Hanzehof, maar doorgaan met de concertzaal. Aannemelijker is dat het college is geschrokken van de grote onrust en verontwaardiging over het mogelijke sluiten van de Hanzehof en daar uiteindelijk voor gezwicht is.

 

Wat de reden ook is, BewustZW is blij met de uitkomst en het voorlopig van de baan zijn van het sluiten van het Zutphense theater. De forumvergadering wordt over twee weken hervat en het onderwerp zal diezelfde avond nog behandeld worden in de gemeenteraad.